Belföld

Hatszor szúrtak meg egy férfit Csepelen, és megölték a kutyáját – letöltendőt kértek a négy támadóra

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a négyfős bandával szemben, akik tavaly októberben hatszor is megszúrtak egy férfit, a kutyáját pedig megölték.

A főügyészség közleménye szerint a későbbi áldozat az ominózus éjjel a staffordshire terrier fajtájú kutyájával sétált Csepelen. A kutyás szóváltásba keveredett egy társasággal, amelynek egy 16 és egy 17 éves fiú és két felnőtt férfi is a tagjai voltak, és velük volt egy férfi, szintén staffordsire fajtajegyekkel bíró kutyája is.

A szóváltás közben a két kutya egymásnak ugrott és marakodni kezdett, mire a vádlottak előrántották a náluk lévő késeket, és veréssel, illetve az ő, és kutyája megölésével fenyegették meg a későbbi áldozatot.

Ezt követően az egyik késes támadó megrúgta az állat gazdáját, aki ennek következtében a földre esett, közben a többiek megszurkálták a kutyáját, a két eb azonban tovább folytatta a marakodást.

ugyeszseg.hu

Miután a sértet felállt, elindult a verekedő kutyákhoz, hogy szétválassza őket, ekkor azonban a 16 éves fiú többször is megszúrta őt, majd a 17 éves társa is beleszúrt, miközben a támadók leszúrták a kutyáját is. A hatszor is megszúrt férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség börtönt, illetve fiatalkorúak börtönében való szabadságvesztést kért a négy férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék őket szabadlábra. Az egyik felnőtt esetében pedig arra is indítványt tettek, hogy a két korábbi, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendeljék el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik