Belföld

Toroczkai: A Fidesz szavazói közül sokan szimpatizálnak velünk

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A globalizmus árnyékában valamilyen európai gazdasági együttműködésre szükség van, ezért első körben megpróbáljuk megreformálni az EU-t – nyilatkozta Toroczkai László a Mi Hazánk elnöke a hvg360-nak. Megállapítása szerint „az elmúlt évtizedek elhibázott gazdaságpolitikája miatt az unióból való kilépés rövid távon államcsődhöz vezetne”.

Nem vagyunk felelőtlenek, azt mondjuk, 2030-ig népszavazásra vinnénk az ügyet, előtte pedig el kell indítani egy új típusú, a független magyar nemzetgazdaságot erősítő gazdaságpolitikát

– tette hozzá.

Toroczkai nem megy Brüsszelbe, de nem tartja kizártnak, hogy ő vezeti majd a párt EP-listáját. A pártelnök azt látja, hogy

megsokasodtak azok a pártok, melyek ugyanazt a szavazóbázist célozzák meg, amelyiket mi. Ilyen a baloldali kiruccanás után ismét jobbra tartó Jobbik, a két korábbi pártelnök, Vona Gábor és Jakab Péter pártja, sőt Volner Jánost is hazahívták Szingapúrból. Ezért szükség lehet arra, hogy az én nevemmel egyértelműen beazonosíthatóak legyünk a választók számára. A DK és a Fidesz áll e mögött a zavarkeltés mögött, hiszen megijedtek attól, hogy a Mi Hazánkat már tíz százalék körül mérik.

Az önkormányzati választásokon a fővárosban és a megyei jogú városokban lesznek jelöltjeik, „nehogy az a vád érjen, hogy a DK-t vagy a Fideszt segítjük”.

Toroczkai szerint

a Fideszt biztosan nem segíti, hogy például Budapesten indulunk. Az sem véletlen, hogy jó egy éve ki vagyunk tiltva a közmédiából. Az elhallgatás mellett most már megjelennek alattomos támadások is, de a Fidesznek nem jó, ha nyíltan támad minket, mert a szavazói közül sokan szimpatizálnak velünk. Van, aki szerint a Fidesztől, és van, aki szerint a bal–liberális ellenzéktől veszünk el szavazatot, de szerintem nekünk már saját bázisunk van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik