Belföld

Plakátkampányt indít a DK a szociáldemokrata fordulat jegyében

Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció

Sajtótájékoztatón jelentette be vasárnap Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, hogy pártja országos plakátkampányt indít a szociáldemokrata fordulatról.

Európai. Magyar. Szociáldemokrata

– ez a három szó szerepel a DK plakátjain, amelyekkel Rónai szerint a leginkább leírható az a politika, amit a DK „az Orbán-rendszer utáni Magyarország egyetlen igazságos forgatókönyvének gondol”.  A plakátok már országszerte kint vannak az utcákon, a bejelentés értelmében november végéig ott is maradnak.

„Mi, DK-sok szociáldemokraták vagyunk, ezért nem fogadjuk el, hogy az Orbán-rendszer egy szűk milliárdos elitre és hónapról hónapra élő és gürcölő milliókra szakította a magyar társadalmat” – mondta az esemény kivonata szerint Rónai, kijelentve azt is, hogy

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezért szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Nem a DK az első ellenzéki párt, ami plakákampány kretében próbálja elvinni az igazát az emberekhez. Nem olyan rég a Momentum helyzete el a „Kösz, Orbán!”– projekt keretében az üzeneteit szerte az országban, melyekkel a párt leginkább az inflációra és a megélhetési válságra igyekezett reflektálni, hangsúlyozva mindezekben a kormány felelősségét.

A DK-t és a Momentumot az utóbbi napokban-hetekben leginkább együtt emlegette a nyilvánosság, elsősorban amiatt a Donáth Anna nevéhez fűződő publicisztika miatt, melyben a Momentum EP-képviselője kijelentette, hogy a DK súlyos gátja a kormányváltásnak. A konfliktusba talán a leginkább egy harmadik párt képviselője, az LMP-s Ungár Péter állt bele, aki Donáth Anna megszólalása után többször is bírálta a Momentumot, illetve beszélt Gyurcsány Ferenc szerepéről az ellenzék berkein belül. A DK kiadott később egy hivatalos reakciót Donáth Anna szavaira, de lapunknak adott interjújában többek között erről is beszélt Dobrev Klára, a DK korábbi miniszterelnök-jelöltje.

Kapcsolódó
Dobrev Klára: De bizony van ilyen gomb, az van ráírva, hogy Fidesz-bukás
Diktatúrában élünk a Demokratikus Koalíció EP-képviselője és árnyékkormányának vezetője szerint, mégis úgy látja: az Orbán-kormány választáson leváltható. Azt reméli, hogy 2026-ban már 51 százalékon állnak. Miért nem profitál az ellenzék Mészáros Lőrinc luxusjachtozásából, és mit választana: jöjjön-e most rögtön az uniós pénz, vagy sem? Interjú Dobrev Klárával, akit, ha Putyin felhívna, nemet mondana a találkozóra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik