Belföld

Ungár Péter: Akkor is ilyen volt a DK, amikor egy Donáth Anna nevű pártelnök aláírta a közös listát

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt csütörtök este Donáth Anna, aki a stúdióban több állítást is megismételt abból a DK-t kritizáló publicisztikából, ami a Válasz Online-on jelent meg a hét közepén. A Momentum EP-képviselője egyúttal kijelentette: „addig nem lesz kormányváltás, amíg az a politikai kultúra nem változik meg, ami miatt hiteltelennek tartják [a választók] azt az ajánlatot, amit az ellenzék együttesen tud felmutatni” – utalva ezzel Gyurcsány Ferenc pártjára.

Az adás másnapján Ungár Péter kommentálta az elhangzottakat: az LMP társelnöke felidézte Donáth szavait, miszerint „a politikában a legfontosabb az, hogy kimondjuk az igazságot”, ezzel utalt arra, hogy a DK és a Momentum „látszatkonfliktusának” ügyében is az igazat kellene mondani, ami szerinte az, hogya Momentum részben azért üzent hadat a DK-nak, mert előbbi pártban belső konfliktusok vannak.

„A DK politikájának morális tartalma változatlan, akkor is ilyen volt a DK, amikor egy Donáth Anna nevű pártelnök aláírta a közös listát a DK-val.

Semmi sem indokolja azt, hogy most kezdjék el a DK-t hazugozni

– jelentette ki Ungár, megjegyezve, hogy a Momentum a mai napig folytat egyeztetéseket a DK-val önkormányzati helyekről.

Az igazság az – ha már ezt a szót szereti Donáth Anna –, hogy a DK-t úgy tartják a hazugság közösségének, hogy közben logót kérnek tőlük több helyen, folyamatos alkuk keretében most is, és fognak a jövőben is.

Ungár szerint ezeken a tárgyalásokon a Momentum nem értéket hanem érdeket érvényesít, amivel nem is lenne semmi baj, az viszont zavarja őt, hogy a benyomásai szerint a Momentum a nyilvánosságban éppen ennek az ellenkezőjét kommunikálja, és hirdeti ezáltal a hitelességét.

„Én mindent értek. Összeültek, megbeszélték, megírták, elpróbálták. Az okosok okoskodtak, a tanácsadók tanácsoltak, a paneleket panelezték. A mutatvány ki lett találva. Igazságot nem tartalmaz, előadásnak meg nem érdekes” – zárta bejegyzését a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik