Belföld

Nyakba és arcba szúrta testvérét körömollóval egy férfi, az anyjuk mentette meg az erősen vérző gyermeke életét

Jogerősen 1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki tavaly áprilisban majdnem megölte a testvérét egy körömollóval Balatonfüreden.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a testvérek együtt éltek az anyjukkal. Az ittas sértett szidalmazni kezdte a testvérét, aki ettől feldühödött és egy körömollóval, kis erővel, többször is megszúrta a testvérét.

Az áldozat bement a szobájába, azonban a fivére követte és ott is többször megszúrta a testvére arcát, nyakát az ollóval. A hangos kiabálásra berohant a szobába az anyjuk, és lehúzta a fiát a megszurkált gyerekéről.

A szomszéd értesítésére megjelentek a rendőrök, akik leszorították az erősen vérző áldozat nyaki sérülését a mentők megérkezéséig. A halálos eredmény bekövetkezése az áldozat  védekezése és az édesanya közbelépése miatt maradt el.

Az elkövető beszámítási képessége korlátozott, ezért a törvény értelmében a büntetése korlátlanul enyhíthető. A bíróság 1 év 8 hónap letöltendőre ítélte emberölés bűntettének kísérlete miatt a tettest, azzal, hogy feltételesen se engedjék ki. A táblabíróság helybenhagyta a büntetést, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik