Belföld

Pálffy Istvánt meglepte gyors kirúgása a Hír Tv-től

HÍR TV
HÍR TV
Szerinte voltak előjelek, a kenyérharc miatt sokan örültek bukásának.

Érdemben először szólalt meg Pálffy István azóta, hogy egyetlen adás után kirúgták a Hír Tv-től. A Blikknek azt mondta, korábban a kormánypárti csatorna egy évig győzködte, térjen vissza a műsorvezetéshez, amire sokat készült. A tévénél az is ellenszenvet válthatott ki sokakban, amikor jóval a műsor elindulása előtt megjelentek a hírek a hárommillió forintos fizetéséről, miközben a valós összeg az egyharmadát sem érte el.

Reális forgatókönyv lehet, hogy kialakult felém egy ellenszenv, és mindenki várta, mikor kerülök akár csak a közelébe egy olyan aknának, amibe belebukhatok.

Szerinte észre kellett volna vennie azt is, hogy hiába kérte, a sajtó által előzetesen közölt információkra semmit nem reagáltak. Nem tudja, mi történt, amikor az első adásban Márki-Zay Péternek azt mondta, „türelemmel kell lenni az olyan betegségek felé, mint a pedofiloké”.

Ő úgy rakja ezt össze, hogy

várt dolog volt. Nagy kenyérharc van a tévében, mindenkinek kell a népszerűség és a képernyőidő. Semmi más nem számít, csak a hírnév és a pénz.

Ő valakinek a helyére ment. Szerinte a beszélgetésnek nagyobb volt az utóhatása, mint a jelentősége.

Én ott, adás közben nem érzékeltem, hogy amit mondok az megbotránkoztató. Másnap reggel szembesültem mindennel. Rengeteg üzenet és telefon jött, amikre folyamatosan válaszolgattam. Akkor közölték velem is, hogy nem kíván velem a csatorna a továbbiakban együtt dolgozni. Nem tagadom, meglepett a döntés.

Kirúgásáról szerződése miatt semmit nem mondhat, de nem tervez jogi lépéseket.

Megtörtént, lett egy következménye.

Azt nem bánta meg, hogy igent mondott a felkérésnek, azt igen, amikor már folyt az előzetes munka, a jelekből nem vált világossá számára, hogy

a mai médiaközeg nem együttműködő.

Pálffy István most egyetemeken, főiskolán, középiskolában tanít kommunikációt, médiatudományt, öntéskedik, karitatív projektekben vesz részt, Balatonkenesén polgárőr, szeretne a Magyar Honvédség önkéntes tartalékosa lenni. A tévézés nem hiányzik neki, de bizonyos feltételekkel újra vállalna műsort.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik