Belföld

Öt és fél évet kapott az M2-esen 200-zal döngető kétgyermekes ámokfutó

PMRFK / Facebook
PMRFK / Facebook

Öt és fél év börtönbüntetésre és tíz év járművezetéstől eltiltásra ítélte  a Váci Járásbíróság azt a kétgyermekes férfit, aki augusztusban 200-zal döngetett és rendőrautóknak hajtott az M2-es autóúton.

A törvényszék hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt történő járművezetés bűntettében monda ki bűnösnek a férfit.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott csak azt ismerte el, hogy eltiltás hatálya alatt vezetett, és többi vádpontban pedig tagadta a bűnösségét.

N. Csaba Vácon közlekedett a kocsijával augusztus elsején reggel, amikor a többszöri fény és hangjelzés ellenére sem állt meg a vele szemben intézkedő rendőröknek, és a forgalmas M2-es autóút irányába, majd a főúton haladva a megengedett sebességhatár néhol akár kétszeres túllépésével továbbhajtott.

A vád szerint az elkövető több közlekedési szabályt is súlyosan megszegve menekült a rendőrök elől, többek között átlépve a záróvonalat, a szembejövő gépjárműveket fékezésre, illetve lehúzódásra kényszerítette. Ezen túlmenően többször, szándékosan a követésébe időközben bekapcsolódó rendőrségi szolgálati gépjárműveknek ütközött, számos alkalommal pedig indokolatlan fékezésekkel veszélyeztette a rendőröket.

A négy- és nyolcéves gyermeket nevelő férfi családja szerint viszont a rendőrök voltak azok, akik veszélyeztették a hozzátartozójuk életét, amikor a betonelválasztónak nyomták a kocsiját.

A bíróság az öt és fél éves börtönbüntetés mellett elrendelte a férfire korábban kiszabott 6-6 hónapos, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetések végrehajtását.

N. Csaba már többször volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, és  jelenleg is számos büntetőeljárás folyik ellene, és kétszer ítélték már el eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekménye miatt. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott valamint védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett. A bíróság fenntartotta az ámokfutó letartóztatását.

Az ámokfutót üldöző rendőr részletesen is beszámolt az autósüldözésről. Erről ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik