Belföld

Két kisgyermeke van az M2-es ámokfutónak, családja szerint a rendőrök veszélyeztették a férfi életét

Egy négy és egy nyolc éves gyermeke van annak az N. Csabának, aki 200-zal hajtott, és több rendőrautóval is ütközött kedden az M2-es autóúton. Az RTL Híradó beszámolója szerint nagyon megviselte a kicsiket és a férfi családját az eset. Szerintük a férfi nem bűnöző, csak megijedt a rendőröktől, mert nem volt jogosítványa.

Úgy látják, hogy a rendőrök veszélyeztették a hozzátartozójuk életét, amikor a betonelválasztónak nyomták a kocsiját. Véleményük szerint az autó átborulhatott volna a másik oldalra, és akkor még több ember kerülhetett volna életveszélybe.

Megkerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy a letartóztatásban lévő családfő vallomásáról érdeklődjünk, de az ügy jelenlegi szakaszában nem adtak róla felvilágosítást.

A rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Vácnál, s ennek során hang- és fényjelzésekkel próbáltak megállítani egy jogosítvány nélkül közlekedő férfit, aki ezeket figyelmen kívül hagyva, esetenként óránkénti 200 kilométeres sebességgel hajtott.

A papucsban vezető férfi előzés közben nekiütközött az egyik szolgálati járműnek, amely a leállósávba sodródott. A gyanúsítás szerint az elkövető ezt követően a másik rendőrautóval került egy vonalba, amelynek szintén nekikormányozta a gépkocsiját. A rendőr, hogy elkerülje az ütközést, vészfékezett, így az üldözött sofőr az autójával a beton sávelválasztónak hajtott, ennek következtében a jármű bal első kereke kitört.

Kapcsolódó
Őrizetben az M2-es autóúton 200-zal döngető és rendőrautókba hajtó ámokfutó – videó
A kocsijából kihúzott férfi azt kiabálta a rendőröknek, hogy megdöglenek.

Az egyik rendőrkocsi megállt a férfi autója mellett, és a járőr szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a járművéből. Ő ennek nem tett eleget, így kihúzták az autójából. A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy “megdöglenek”.

A sofőrt hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettével gyanúsították meg, majd elrendelték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik