Belföld

Újabb forrástól esett el Iványi Gábor egyesülete

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Iványi Gábor hajléktalanellátása újabb forrástól esett el, ugyanis nemrég kiderült: a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program forrása pénteken elapad, írja a Népszava. A Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) gazdasági igazgatója szerint ennek következtében a Dankó utcában és a József nádor téri női szállóban körülbelül napi 400 adag ételt kell pótolni saját vagy támogatói forrásból. Ónodi István leszögezte:

jelen pillanatban csak a magánszemélyek, cégek, és civil szervezetek segítségére számíthatnak.

Azzal kapcsolatban, hogy a következő időszakban képesek lesznek-e pótolni az újabb kieső forrást, lesz-e elég étel a hajléktalanoknak, rászoruló gyerekeknek, időseknek azt mondta, támogatóik segítségével folytatják a munkát. A jövő héten esedékes fizetésekkel kapcsolatban ugyanakkor még nem látni, mi lesz.

A lap emlékeztet, hogy az Oltalom Karitatív Egyesület és a MET, amely országszerte számos szociális, oktatási, egészségügyi, családsegítő intézményt tart fent, krízishelyzetbe került. Mintegy ezer munkavállalójuknak két hónapja nem tudnak fizetést adni, tíz százalékuk már felmondott. 

A MET vezetője nemrég egy kétségbeesett kiáltványt adott ki, jelezve, hogy „a jelenlegi kormány, azzal, hogy alkotmánysértő módon elvette egyházi státuszunkat (s ezt a Magyar Alkotmánybíróság határozata ellenére sem orvosolta) adósságcsapdába kergettek minket”. A NAV akkor közleményben reagált az Iványi által megfogalmazott felhívásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik