Közélet

Kétségbeesett kiáltványt adott ki Iványi Gábor

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Rendkívüli helyzetben kényszerülök megszólítani minden jószándékú, tisztességes embert. Kérem, érezzék át azt, amit a magyar állam hivatalos szervei a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel és segítő intézményeivel művelnek. Tegyen meg ki-ki minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy ez a méltatlan helyzet orvoslást nyerjen

–  írja Iványi Gábor a szervezet honlapján közzétett felhívásban, amit a Népszava szúrt ki. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője arra kér mindenkit, hogy ha teheti, juttassa el a felhívást oda, ahová tudja, és „aki kész szót emelni a jogsértés és embertelenség ellen, az kérem, tegye ezt bátran és nyíltan, keresse meg országgyűlési képviselőjét, és várja el tőle, hogy emeljen szót értünk”. Továbbá arra kéri azokat, akik tudnak támogatást adni, hogy a lehetőségeikhez képest legyenek nagyvonalúak.

Iványi továbbá azt írja:

jelenlegi kormány, azzal, hogy alkotmánysértő módon elvette egyházi státuszunkat (s ezt a Magyar Alkotmánybíróság határozata ellenére sem orvosolta) adósságcsapdába kergettek minket.

Hozzátette: több mint tíz éve küzdenek a jogaikéert, de most hatásponthoz érkeztek, miután „a kormány illetékes minisztere és államtitkárai utasítására a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) az elvégzett munkánk után járó alapnormatívát is drasztikusan csökkentette, majd teljes mértékig elkobozta”. Emiatt elakadtak a munkavállalók fizetésében, miközben háromezer mélyszegénységből érkező gyerek oktatását és ellátását, illetve több száz hajléktalan, kórház és idősotthon ellátását kell megoldaniuk.

Ha bárki, aki olvassa ezt a kiáltványt bárhol a földön, és úgy érzi, nem taposható el egy az alapvető emberi jogokért és a szegényekért, kiszolgáltatottakért élő közösség, azt kérem, tegye meg, ami tőle telik. Akadályozzuk meg, hogy a lélektelen önkény jusson méltatlan diadalra

– fogalmazott.

Iványi augusztusban nemzetközi sajtótájékoztatót hívott össze, miután a NAV  késedelmi kamat és egyéb tartozások címén elvonta az állami feladatok átvállalását végző intézményeik normatív támogatásának csaknem teljes összegét, 175 millió forintot.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik