Belföld

Október 20-án temetik az esztergomi robbantásban meghalt rendőrt

Október 20-án Nyíregyházán, katonai tiszteletadás mellett, evangélikus szertartás szerint vesznek végső búcsút Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagytól, aki Esztergomban egy robbantás következtében vesztette életét – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) csütörtökön.

A TEK Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettese 2023. szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély – az eljárás jelenlegi adatai szerint – szándékosan robbanást idézett elő. Az elkövető szintén meghalt.

A robbanás következtében megsérült munkatársak állapota nem igényel további aktív kórházi ellátást, ezért a héten már valamennyi rendőr rehabilitációja otthoni körülmények között zajlik, további szakkezelésüket a TEK egészségügyi szolgálata segíti és szervezi – tették hozzá.

Néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlóst Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki. A család kívánalma szerint a gyászszertartás nem sajtó nyilvános esemény, a hősi halottat hozzátartozói, barátai és kollégái kísérik utolsó útjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik