Belföld

Körözött férfi volt az esztergomi robbantó

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A tettes és a TEK egyik munkatársa meghalt, 11-en megsérültek, négyen súlyosan.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerint Esztergomban egy körözés alatt álló férfi – az elsődleges információk alapján – szándékosan okozott gázrobbanást. A feltételezett tettes és a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa meghalt, több rendőr, tűzoltó megsérült.

A KNYF szerint 11 ember sérült meg, négyen súlyosan, heten könnyebben, civil nem volt köztük. A TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki az esztergomi címre, ám a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, vele a tárgyalás nem vezetett eredményre. Amikor behatoltak az épületbe, a férfi robbantott.

A rendelkezésre álló információk alapján rendőri mulasztás nem történt. A Központi Nyomozó Főügyészség további részleteket várhatóan pénteken közöl az ügyről. Sajtóhírek szerint az esztergomi Búbánatvölgyben lakó férfi azért kezdett ámokfutásba, mert komoly adósságai, tartozásai voltak, a kocsiját is lefoglalták. Az Origo információi szerint mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát benzinnel, hogy a robbanás ereje még nagyobb legyen.

A Blikk szerint a zavart férfi Esztergom külterületén, Búbánatvölgy egyik dűlőútja mellett élt. Korábban is fenyegetőzött, a rendőrök többször voltak kint nála. A környékbeliek nem ismerték névről a robbantót, de többször hallották, hogy artikulálatlanul veszekszik valakivel, noha többnyire egyedül lakott. Egy 16 éves lány azt mondta, biciklivel is félt elmenni a háza előtt. A Bors azt írja, hogy a Tallér utcai tanyán élő férfit a helyiek agresszívként jellemezték. A lap szerint a robbantást túlélte, később, ellátás közben halt meg.

Frissítünk!

Az ORFK  a police.hu oldalon azt közölte, hogy a rendőrség személyi állománya osztozik az elhunyt munkatársuk hozzátartozóinak a  gyászában, és mielőbbi gyógyulást kívánnak a sérülteknek.

Kapcsolódó
Robbantás Esztergomban, egy rendőr és az elkövető meghalt
A családi házhoz már délután kivonultak a rendőrök és a tűzoltók, mert az épületben egy férfi fenyegetőzött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik