Belföld

Robbantás Esztergomban, egy rendőr és az elkövető meghalt

MTI
MTI

Robbanás történt szerda este Esztergomban egy családi háznál. Az épülethez a rendőrök is kivonultak és legalább egy rendőr meghalt intézkedés közben – közölte az esetről elsőként tudósító M1 Híradó. Sajtóértesülések szerint a ház lakója, a robbantó is életét vesztette.

A közmédia szerint a város külterületén lévő családi házhoz fenyegetőzés miatt vonult ki nagy erőkkel a rendőrség és a tűzoltóság.

Egy zavart férfi állítólag már napközben fenyegetőzött azzal, hogy felrobbantja a házát, ekkor érkeztek ki a hatóságokkal együtt a TEK egységei is, estére azonban elmérgesedett a helyzet és a jelek szerint a férfi beváltotta a fenyegetését.

Koszticsák Szilárd / MTI

A Magyar Nemzet értesülése szerint a TEK túsztárgyalója próbálta meg lenyugtatni férfit, ám ő az idő múlásával egyre agresszívabbá vált, és végül egy vagy több gázpalackot robbantott fel. Az MTI szerint ugyanakkor azt továbbra sem lehet tudni, hogy valóban gázpalack robbant-e, vagy valamilyen robbanószerkezet.

Az esetről a rendőrség hivatalos honlapján még nem számoltak be. Az MTI-n átvett hír szerint az M1-en azt is közölték, hogy további 6-7 sérültje lehet az esetnek.

Az Index úgy érteült, hogya TEK-esek a több órán át tartó tárgyalás után rátörték az ajtót az elkövetőre, aki abban a pillanatban felrobbantotta magát. Az elkövető és az ajtót rátörő rendőr azonnal meghalt.

Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt. A Hvg.hu helyszínen tartózkodó újságírói szerint Pintér Sándor belügyminiszter – aki a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése miatt egyébként is Esztergomban tartózkodik – a helyszínre érkezett. A lap munkatársai arról számoltak be, hogy esete nyolc óra körül több, sérültet szállító mentőautó is elhagyta a helyszínt.

A környéket a TEK lezárta, a házat csak a hatóságok és mentők emberei közelíthetik meg. Az esztergomi kórházban több osztályt is kiürítettek, hogy fogadni tudják a sérülteket.

A Blikk információi szerint az akcióban részt vevő rendőri egység sérült tagjait kórházba szállították. A sérülések súlyosságáról eddig nem adtak ki hivatalos tájékoztatást. A nyomozó ügyészek is a kórházakban vannak, hogy a rendőröket az ellátásuk után azonnal meghallgathassák arról, mi is történt pontosan. A lap úgy értesült, hogy a robbanás áldozata a TEK kötelékében szolgált.

Esztergomban tart kihelyezett frakcióülést a nagyobbik kormánypárt. A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, megdöbbenéssel értesültek a szerda este történt robbantásról és részvétüket fejezik ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánnak.  Orbán Viktor és Novák Katalin  a Facebookon fejezték ki részvétüket a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik