Belföld

Rabosították a Mi Hazánk politikusát, amiért átfestette a szivárványszínű ferencvárosi padot

Baranyi Krisztina / Facebook
Baranyi Krisztina / Facebook

Rabosították Vékony Csongort, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnökét, amiért egy júliusi sajtótájékoztató végén nemzeti színűre festette át „az LMBTQ propagandára felhasznált ferencvárosi padot” – olvasható a párt kedden kiadott közleményében. A Mi Hazánk politikusától ujjlenyomatot vett a rendőrség és fényképet is készítettek róla.

A Mi Hazánk részéről felháborítónak tartják, hogy – mint írják – az Amnesty International, egy londoni székhellyel rendelkező szélsőliberális civil szervezet olyan mértékben kíván beleszólni a magyar belügyekbe, hogy feljelentést tesz egy országgyűlési párt budapesti vezetője ellen.

„Megdöbbentő, hogy már több hónapja egy ilyen jelentéktelen, még »ügynek« sem nevezhető eseménnyel foglalkozik a magyar nyomozó hatóság. Egyes országokban, mint például az Amerikai Egyesült Államokban vagy a velünk szomszédos Romániában, ha az országzászló színeire festenénk egy padot elismerés járna érte. Magyarországon viszont bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt történő kihallgatás és rabosítás jár a szabad véleménynyilvánításért” – fogalmazott közelményében a párt, amely panasszal élt a vád ellen, ezt az ügyészség hamarosan elbírálja.

A hányattatott sorsú ferencvárosi padról a nyáron lapunk is több alkalommal írt, hiszen rengeteg minden történ vele:

Kapcsolódó
Miért egy pad köré épül az ellenzéki beszéd a halálos gyorshajtások helyett?
A július eleji Árpád hídi baleset szomorú apropóján Karácsony Gergely közlekedéspolitikai kihagyott ziccerével indított Bánszegi Rebeka, Kerner Zsolt és Pető Péter a mai Háromharmadban. A színváltós ferencvárosi padon keresztül pedig egészen a vilniusi NATO-csúcsig jutottak. Minek egy főpolgármester ha nem csinál semmit? Miért nem érti az ellenzék a padon túli buborékot? És mit akart Magyarország elérni a svéd NATO csatlakozás akadályozásával?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik