Belföld

Elvitték a padot

Péntek délután a IX. kerület önkormányzati cégének munkásai elvitték azt a padot, amely a múlt héten országos ismertséget szerzett Ferencvárosban, írja a 444.hu. 

A kerület polgármestere, Baranyi Krisztina azt közölte, hogy a sok újrafestés miatt a pad megsérült. Ezért először rendbe hozzák, majd a kerület Facebook-oldalán meghirdetett pályázat győztesének kérése szerint újrafestik.

Baranyi civil szervezetek, alapítványok jelentkezését várja a pályázat keretében. Mindenféle közérdekű témára vonatkozhat a pad üzenete, gyűlöletkeltő viszont nem lehet.

A javítás után az eddigi helyére, a Tompa utcába fog visszakerülni. A pad múlt hét csütörtökön lett híres, amikor az önkormányzat és az Amnesty international lefestette szivárványszínűre, majd átadták, mint a város első ilyen padját. Utána a Ferencváros ultráinak egy csoportja átfestette, majd az Amnesty visszafestette.

Az ultrák ismét átfestették, és eléírták, hogy STOP LMBTQ. Ezután ismeretlenek visszafestették az eredeti színére, és ráírták, hogy

Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk.

Aztán az Amnesty harmadszorra is szivárványszínűre festette, majd a Mi Hazánk átfestette piros-fehér-zöldre, hajnalban pedig egy fiatalokból álló csoport befóliázta, mint a Libri tette az LMBTQ tematikájú könyvekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik