Belföld

Kiderült, hova került a többször átfestett ferencvárosi pad

Amnesty International
Amnesty International

A Károly körúti Meme Múzeum tulajdonába került  a ferencvárosi pad – írja az rtl.hu. Mint ismert, július 6-án az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat adta át a főváros első szivárványos köztéri padját a IX. kerületi Tompa utcában, de a festés nem volt hosszú életű: pár nap múlva a Fradi-ultrák zöld-fehérre mázolták át a padot, amit azonban nem sokkal később újra szivárványszínűre festettek át, majd barnára, aztán megint szivárványszínűre. A Mi Hazánknak köszönhetően nemzeti színű is volt a pad, sőt egy ponton fólia is került rá. A padot július 17-én Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármesterének kérésére elvitték, hogy néhány nappal ezelőtt a pedagógus- és diákdemonstrációkat szimbolizáló piros-fekete kockás mintával térjen vissza a Tompa utcába.

A padot végül az S. Oszkár egyetemista nevű népszerű mémoldal adminja és a IX. kerületi vagyonkezelő két munkatársa vitte fel a múzeum kiállítótérbe.

Heller Z. Péter, a mémoldal adminja azt mondta a lapnak, hogy átfesti a padot, és minden egyes színét megjeleníti majd a végső dizájnon:

Egy pár centis rész szivárványos lesz, egy pár centis barna, egy pár centis zöld-fehér.

A múzeum tavaly júniusban nyitott meg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kampánypénztékozló alapjától kapott kétmillió forintból. A pad is a párt társelnöke, a Ferencvárosban alpolgármesterként dolgozó Döme Zsuzsanna által került a múzeumba, aki meglátta Heller Facebook posztját arról, hogy szívesen kiállítaná azt itt.

A Meme Múzeum hamarosan új helyre költözik: a Harminckettesek terének közelében októbertől hetven helyett háromszáz négyzetmétert harapnak majd ki a mémek a valós térből – írja az rtl.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik