Belföld

A Mi Hazánk politikusa nemzeti színűre festette át a Tompa utcai padot

Ferencvárosi Pad
Ferencvárosi Pad

A Mi Hazánk budapesti elnöke csütörtök délelőtt nemzeti színűre festette azt a Tompa utcai padot, amit már napok óta az állandó újrafestés miatt került a figyelem középpontjába.

Vékony Csongor a Magyar Jelennek az akcióról elmondta, ha most ha valaki átmázolja 9. kerületben található nemzeti színű padot, azzal nemzeti jelképet gyaláz meg, amiért a magyar törvények szerint büntetés jár.

A Mi Hazánk budapesti elnöke néhány órával az után festette át a padot, hogy csütörtök reggel az Amnesty International újra szivárványszínűre mázolta azt.

Vékony azt mondta, senki sem akadályozta a festésben, rendőr és közteres sem volt a közelben.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a Twitteren azt írta, ha az Amnesty újra átfesti, feljelentik őket nemzeti jelkép megsértése miatt.

 

Július 6-án az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat adta át a főváros első szivárványos köztéri padját a IX. kerületi Tompa utcában, de a festés nem volt hosszú életű: szombatra Fradi-ultrák zöld-fehérre mázolták át a padot.

Vasárnap aztán helyreállították, hétfőn viszont már megint festékszóróval esett neki két csuklyás ember. Szerdára aztán újra átfestették a hányatott sorsú ferencvárosi padot, ezúttal viszont nem zöld-fehérre vagy szivárványszínűre mázolták, hanem barnára, és egy papírlapot ott hagytak, amelyre azt írták: „Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik