Belföld

Már egy éve is rendőrgyilkossággal fenyegetőzött az esztergomi robbantó

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Már egy évvel ezelőtt erőszakos kommentárokat posztolt a Facebook oldalára az esztergomi robbantó, írja a Blikk. A férfi rendőrök meggyilkolásáról is fantáziált. A közösségi oldalán egy végrehajtó elleni külföldi merényletről szóló cikket osztott meg, és hozzáfűzte saját gondolatait:

Mintha csak rólam írták volna! (…) Én is megígértem a sok patkánynak, bíróknak, ügyészeknek, rendőröknek, végrehajtó parazitáknak, hogy likvidálva lesznek (…) Mindenkinek irtani kellene őket, mert ezek maguktól soha nem állnak le!

A férfi azt is kifejtette, hogy ha rá küldenének egyenruhásokat, magával vinné őket a halálba:

A baj az, hogy a legtöbb megnyomorított azt hiszi, még van veszteni valója! Gondolod, hogy én börtönbe mennék? Ha rám küldik a kommandót, akik tökig golyóállóban, meg géppisztollyal rám jönnek vagy tízen-húszan, én együttműködő leszek? Azokból is annyit viszek magammal, amennyit csak tudok! Ha mindenki ezt tette volna, aki öngyilkos lett, ezek miatt a tömeggyilkosok miatt, már rég le lennének rendezve!

A robbantás napján a masszőrként dolgozó J. László délutántól fogva megállás nélkül fenyegetőzött és kiabált. A helyiek kihívták hozzá a rendőröket, nem sokkal később pedig a TEK emberei is a helyszínre siettek. A túsztárgyaló hosszú órákon keresztül próbálta jobb belátásra bírni a férfit, ám az nem adta meg magát és nem működött együtt, így a terrorelhárítók úgy döntöttek, hogy behatolnak az épületbe. Ekkor a férfi felgyújtotta a korábban a gázpalackra és környékére locsolt benzint. A detonációban egy rendőr is meghalt, további tizenegy ember pedig megsérült.

A Blikk úgy tudja, hogy J. László a szabolcsi Kömörő településről származott. A szüleivel annak idején jó módban éltek, az édesanyja a termelőszövetkezetben volt főkönyvelő. Édesapja azonban felakasztotta magát, az anyjának pedig a halála előtt alkoholproblémái voltak. J. László később Budapestre költözött, ahol összeházasodott egy nővel, akitől egy fia is született, de velük már régóta nem tartotta a kapcsolatot.

Ezután költözött Esztergom külterületére, ám idővel a kömörői házát is árulni kezdte. A hirdetés szövegében azt fejtegette, hogy a nagyvárosokban hamarosan élhetetlen lesz a környezet: nem lesz élelmiszer, ivóvíz, az utcákat bandák fogják uralni, amik folyamatos harcban állnak egymással és a fegyvertelen lakossággal.

J. Lászlót becsületsértés miatt körözte a rendőrség:

Kapcsolódó
Blikk: Ezért körözték az esztergomi robbantót 
Gyakran hangoztatta szélsőséges nézeteit. Masszőrként dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik