Belföld

Blikk: Ezért körözték az esztergomi robbantót 

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Gyakran hangoztatta szélsőséges nézeteit. Masszőrként dolgozott.

A Blikk biztos forrásból származó értesülései szerint J. László robbantotta magára és az őt körülvevő rendőrökre esztergomi házát. A férfi masszőrként dolgozott, augusztusban rendelték el a körözését, becsületsértés miatt.

A lap szerint közösségi oldala alapján ez nem meglepő, azon fajgyűlöletre utaló tartalmak sokasága található. A zsidóságra és a kormány tagjaira egyaránt becsmérlő kifejezéseket használt, de olyan bejegyzése is fellelhető, melyben az emberi test mint lehetséges táplálékforrás szerepelt.

Posztjai alapján a férfi élénk figyelemmel kísérte az orosz-ukrán háború történéseit is, nyíltan az oroszok mellett foglalt állást. Közösségi oldala szerint J. Lászlóban valósággal forrtak az indulatok. A férfi tele lehetett gyűlölettel, csalódottsággal, amit a környékbeliek is megerősítették, többen is úgy fogalmaztak: rendkívül rossz kisugárzása volt, nem szívesen tartózkodtak a közelében.

Az állami hírtévé tudósítója szintén arról számolt be, hogy az elkövető labilis állapotú volt, az elmúlt időszakban többször hangoztatta szélsőséges nézeteit. A Telex szintén a helyszínről azt jelentette, hogy J. L. a világvégére, háborúra készült, egy évre elég élelmiszert halmozott fel. Amikor a rendőrök szerdán behatoltak az ingatlanába, a férfi felgyújtotta a korábban a gázpalackra és környékére locsolt benzint. A detonációban egy rendőr is meghalt, további tizenegy ember pedig megsérült. Őket Esztergomba, Budapestre és Tatabányára vitték. Az Index úgy tudja, a Honvédkórház égési osztályán ápoltak életveszélyes állapotban vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik