Belföld

Egy 34 éves, kétgyermekes apa halt meg az esztergomi robbantásban

Magyarország belügyminisztere Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos törzsszázlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki életét vesztette a tegnap Esztergomban, amikor egy körözött férfi szándékosan gázrobbanást idézett elő.

Pintér Sándor belügyminiszter részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak. Kónya Gábor Lajos temetéséről később intézkednek, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja.

A robbanás következtében nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, sürgősségi ellátásukat követően többségük már otthonában lábadozik, öt fő kórházi kezelése azonban még folytatódik. Közülük egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil.

A sérülteket a belügyminiszter elismerésben részesítette. A tárcavezető meglátogatta a kórházban nem intenzív osztályon ápolt sérülteket.

Frissítünk!

Az RTL Híradó szerint az elhunyt rendőr 34 éves volt, és két gyermeket hagyott maga után.

Kapcsolódó
Körözött férfi volt az esztergomi robbantó
A tettes és a TEK egyik munkatársa meghalt, 11-en megsérültek, négyen súlyosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik