Belföld

Pajzsuknak köszönhetik a TEK emberei, hogy nem sérültek meg súlyosabban az esztergomi robbantásban

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Összesen tizenegy sérültje van a szerda esti esztergomi robbantásnak, amit egy masszőrként dolgozó férfi követett el, akit egy ideje már köröztek a hatóságok.

A férfi délutántól fogva megállás nélkül fenyegetőzött és kiabált, így a helyiek kihívták hozzá a rendőröket, nem sokkal később pedig a TEK emberei is a helyszínre siettek. A túsztárgyaló hosszú órákon keresztül próbálta jobb belátásra bírni a férfit, ám az nem adta meg magát és nem működött együtt, így a terrorelhárítók úgy döntöttek, hogy behatolnak az épületbe.

A Ripost információi szerint az egység tagjainak egy része pajzzsal hatolt be a házba, ezek valamelyest felfogthatták a robbantás erejét. A pajzsot nem használó személyek súlyosan sérültek, úgy tudni, hogy testük több pontján is égési sérüléseket szenvedtek. A férfi a hírek szerint már előzőleg fellocsolta a lakást benzinnel, majd amikor érzékelte, hogy a TEK behatolt az épületbe, begyújtotta a bekészített üzemanyagot és a gázpalackot. Az eset során a TEK egyik, a robbantóhoz legközelebb álló embere azonnal életét vesztette, nem sokkal később a gyilkos is meghalt. Tizenegyen sérültek meg, heten könnyebben, négyen súlyosan.

Kapcsolódó
Blikk: Ezért körözték az esztergomi robbantót 
Gyakran hangoztatta szélsőséges nézeteit. Masszőrként dolgozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik