Belföld

Két nap alatt elítélték az anyát, aki rátámadt egy iskolaőrre a IX. kerületben

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a gyorsított eljárásban bíróság elé állított 27 éves nőt, aki pár nappal ezelőtt rátámadt a vele szemben intézkedő iskolaőrre egy ferencvárosi általános iskolában.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a fiatal nő a becsengetést követően – előzetes időpont egyeztetés nélkül – bement az iskolába, hogy beszéljen a gyermeke osztályfőnökével.

A portás felszólította a szülőt, hogy álljon meg, őt azonban ez nem érdekelte. Ekkor az intézmény iskolaőre többször is rászólt a nőre, hogy hagyja el az iskola épületét, és ne menjen be a tanterembe, mert tanítási idő van.

Az elkövető mindezt figyelmen kívül hagyta és kopogás nélkül bement a fia osztálytermébe, ahol egyenesen a tanári asztalnál álló osztályfőnökhöz sietett, és emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta. Az osztályfőnök kérte, hogy menjenek ki a teremből, ekkor a szülő a számonkérést kiabálva folytatta.

Időközben az iskolaőr is a terembe ért és közölte a szülővel, hogy, ha nem működik együtt, ki fogja vezetni. Az anya ennek ellenére továbbra is kiabált és közölte, hogy a sértett nem érhet hozzá, mire az iskolaőr azzal, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt, megfogta a szülő karját.

A terhelt kirántotta a fogásból a kezét és két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki ennek következtében a tanári asztalnak esett és a rajta lévő taktikai öve a földre esett. Ezt követően az iskolaőr értesítette a rendőrséget.

A kerületi ügyészség két napon belül bíróság elé állította az őrizetbe vett fiatal anyát, akit egy év felfüggesztett börtönre ítéltek közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó
Késsel ment be egy férfi egy borsodi iskola udvarára, az iskolaőr állította meg
A férfi csak annyit mondott az iskolaőrnek, hogy: „Jöttem a dögért!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik