Belföld

A Qualitas Gimnázium igazgatója szerint nem igaz, hogy az iskola működési engedélyét visszavonták

Nem igaz, hogy az iskola működési engedélyét visszavonták – írja közleményében Ott Ferenc, a múlt kedden tanítás közben kiürített Qualitas Gimnázium igazgatója. Hozzátette: a kormányhivatal csak a visszavonás lehetőségéről kezdett vizsgálatot.

Amint az ATV nyomán beszámoltunk róla az intézményben tanulók családjait személyesen keresték fel a kormányhivatal munkatársai, arról is informálva őket, hogy melyek azok az iskolák, ahol a diákok folytathatják tanulmányaikat, miután a Qualitas székhely nélkül maradt, ezért a hivatal köteles visszavonni az engedélyét.

Ezzel szemben az igazgató most azt írja:

A vizsgálat eredménye nem lehet kérdéses. Jogilag székhelyünk, iskolánk a mi tulajdonunkban van. A végrehajtó szeptember 12-i cselekménye kapcsán birtokvédelmi eljárást kezdeményeztünk. Az iskola tanulóival, pedagógusaival szembeni szégyenletes eljárás után két nappal már új alternatív megoldást találtunk a további működésre. Ezen alternatív megoldást jelentő iskolaépületben a tulajdonos 12 tanterem kizárólagos használatára adna lehetőséget, akár napokon belül is. Az épület 21. századi színvonalú berendezésében és esztétikájában is.

A múlt héten megírtuk: jogerős ítéletben állapította meg a bíróság, hogy fedezetelvonás történt a tanítás közben kiürített soroksári gimnázium továbbértékesítésével, ezért volt lehetőség az ingatlan árverezésére.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik