Belföld

Két konténert vittek a gyömrői iskola elé, hogy „a gyerekek megfelelő körülmények között tudjanak tanulni”

A mai napon Gyömrőn a Fekete István Általános Iskola előtt megkezdődik két konténer letelepítése, azért hogy a gyerekek megfelelő körülmények között tudjanak tanulni

– közölte a Facebookon hétfőn közzétett videójában Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Mint ismert, az intézményben két új osztálynak tanterme sem volt az iskolakezdésre. Ugyan az intézmény felújításáért évek óta harcolnak a szülők, mostanáig túl sok előrelépés nem történt. A problémák sora akkor kezdődött, amikor egy jókora rész szakadt le az egyik tanterem plafonjából. Nem sokkal később egy új épületre kaptak ígéretet, majd két éve májusban, háborús és anyagi helyzetre hivatkozva ezt visszavonták.

Emellett az is gondot okoz, hogy sokkal több gyerek jár már az intézménybe, mint a megengedett. A megnövekedett létszám miatt most lerakott két konténert már korábban ígérték a diákoknak, de tovább már nem kell várniuk.

Szűcs Lajos hétfőn bejelentette egyúttal azt is, hogy hamarosan a Kastélydombi területen is telepítésre kerülnek további konténerek. Szerinte a legfontosabb most az, hogy „fogjunk össze, és dolgozzunk azért, hogy minél hamarabb felépülhessen a szükséges új iskolaépület.”

Hauser Antal, a Gyömrői Önkormányzat kommunikációs vezetője egy hónapja az ATV megkeresésére egyébként elmondta, azokat a feladatokat, amiket az önkormányzat egy három oldalú megállapodásban vállalt, azokat teljesítették. Mint fogalmazott, „az egy másik kérdés, hogy a konténeriskola nem készült el, az egy másik kérdés, hogy a Fekete István általános iskola bontása nem kezdődött meg, sőt, ahogy mi tudjuk új terveket kell készíteni, hiszen nincs meg a megfelelő anyagi forrás arra, hogy az eredeti tervek megvalósuljanak.”

Kapcsolódó
PSZ: több mint 34 ezer szakember hiányzik a közoktatásból
20 ezer pedagógus, valamint 14 ezer nevelő és oktató munkát segítő.

Ajánlott videó