Belföld

Gyerekekre hullik a vakolat, szétrohad az iskola – a tankerület azonban széttárja a kezét

Féltik a szülők a gyerekeket a Gyömrői Fekete István Általános iskolában, ezért a Monori Tankerületi Központ elé vonultak reggel tiltakozni – számolt be az RTL Híradó.

A szülők többek közt azt kifogásolják, hogy

  • az iskolában sok helyen potyog a vakolat
  • beázik a tető, penészesek a falak
  • a több mint 100 éves épületet legalább 20 éve nem újították fel.

„Elfogyott a türelmünk”, „a gyerekeink nem lehetnek rossz politikai döntések áldozata” – ezekkel az üzenetekkel vonultak ma szülők az iskolát fenntartó Monori Tankerületi Központ elé. Siegl Alfrédné, a szülői munkaközösség elnöke azt szeretné, hogy „ne kelljen attól rettegni egyetlen szülőnek sem, hogy vajon hazaér-e gyermeke épségben az iskolából”. Elmondta:

eddig 7 helyre küldtünk segélykérő levelet, minisztereknek, országgyűlési képviselőknek, a tankerületnek, de érdemi választ sehonnan nem kaptunk.

Az iskola több mint 100 éve épült. A szülők szerint húsz éve semmilyen átfogó felújítási munkát nem végeztek rajta.

Hrtukáné Molnár Mónika, a Monori Tankerületi Központ igazgatója átvette a petíciójukat, de azt mondta, segíteni nem tud.

Teljesen megértem önöket és teljesen egyetértek önökkel, a Fekete István Általános Iskolát fel kell újítani. Ez így nem maradhat tovább.

Az egyik szülő a Híradónak azt mondta: a tanévnyitón, amikor a gyerekek kint álltak a külső részen, a tető közelében, az erkélynél leszakadt a mennyezet, és két gyereket majdnem agyonütött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik