Belföld

Elítélték az alvó vendéget kifosztó esztergomi éjjelőrt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte büntetővégzésében az Esztergomi Járásbíróság azt az éjjeliőrt, aki tavaly decemberben kifosztott egy alvó vendéget az egyik esztergomi szórakozóhelyen.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésükre azt mondta, hogy 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki a férfire és kötelezték a sértett kárának a megtérítésére. A büntetővégzés jogerős.

A sértett tavaly december 12-én a hajnali órákban a szórakozóhely bejárati ajtaja melletti virágtartón ülve elaludt, közben pedig kicsúszott a kezéből a mobilja a lába mellé.

Kapcsolódó
Videón, ahogy kifosztja az alvó vendéget egy éjjeliőr
Felfüggesztett börtönt kértek az elkövetőre, aki csak utólag jött rá, hogy mindent rögzített a biztonsági kamera.

Az éjjeliőrként dolgozó elkövető felvette a 60 ezer forint értékű telefont és elsétált vele, hogy majd később eladja valakinek. Az elkövető néhány perc múlva visszament a még mindig alvó vendéghez, átkutatta a ruházatát, majd lenyúlt 3 ezer forintot a tárcájából, és azt is magával vitte.

Az elkövető  észrevette, hogy a biztonsági kamerák rögzítették a cselekményét,  ezért  visszaadta áldozatának a mobilt. Az eljárás során a férfitól a nyomozó hatóság a SIM kártyát lefoglalta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik