Belföld

Jogerősen életfogytiglant kapott a román orvos, aki fejbe lőtte a szeretőjét és annak férjét Nyíregyházán

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

Életfogytig tartó fegyházra ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt a román orvost, aki hét évvel ezelőtt fejbe lőtte a szeretőjét, és annak férjét Nyíregyházán. Az asszony a helyszínen meghalt, a két gyermekeikkel magára maradó apa pedig maradandó fogyatékkal járó sérülést szenvedett.

Fórizy Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője azt közölte, hogy a férfi 30 év múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Az ítélőtábla  egy harmadik szakértőt is meghallgatott az ügyben annak tisztázására, hogy mi az oka az alap- és magánszakértői vélemények eltérő következtetéseinek. A bizonyítás során meghallgatott harmadik szakértő rávilágított arra, hogy a magánszakértők a teljes iratanyag ismeretében sem vették figyelembe azokat a nyilatkozatokat, amelyek szemben álltak a vádlott, S. Dan  által elmondottakkal.

A másodfokú bíróság szerint a kirendelt igazságügyi szakértők megállapításai tekinthetők elfogadottnak. Az ítélőtábla indokoltnak találta az aljas indokból való elkövetés megállapítását, hiszen az orvos az asszonnyal való szakítása után két évvel sem tudta azt feldolgozni és bosszúból cselekedett.

A házaspár életének kioltása állt a szándékában. Súlyosító körülményként értékelte még az ítélőtábla azt is, hogy két gyermek maradt árván és az édesapa is korlátozva van a gyermekeiről való gondoskodásában a sérülése miatt.

Kapcsolódó

S. Dan 2012-ben ismerkedett meg a néhai asszonnyal, akivel érzelmi kapcsolatba került. Az asszony egy évvel később kezdeményezte a férjével való házassága felbontását is, azonban később meggondolta magát. Ezt a férfi nem fogadta el, folyamatosan kereste személyesen, telefonon és e-mail-ben is a nőt mert szerette volna a kapcsolatukat helyreállítani.

Mivel nem tudott belenyugodni a visszautasításba, elhatározta, hogy leszámol az asszonnyal és annak férjével is. 2016 augusztusában, a korábban megvásárolt lőfegyverrel a házaspár lakóházának közelébe autózott, majd kerékpárral közelítette meg a házat, elrejtőzött és várakozott.

Ekkor a férj és a pár közös gyermekei is otthon voltak. Mikor az asszony hazaért, az orvos követni kezdte. Amikor a bejárati ajtónál utolérte, az asszony megijedt és bekiabált férjének segítségért. S. Dan ekkor előrántotta fegyverét és közvetlen közelről fejbe lőtte a házaspárt.

Ezután a férfi kerékpárját berakta a gépkocsiba, majd Romániába menekült, ahol európai elfogatóparancs alapján másnap a rendőrök elfogták és négy évvel ezelőtt átadták Magyarországnak. A lövés következtében az asszony olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg férje életben maradt, azonban maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik