Belföld

Életfogytiglant kapott a nyíregyházi házaspárt fejbe lövő román orvos

Életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a román orvost, aki hat évvel ezelőtt féltékenységből lelőtt egy házaspárt Nyíregyházán. A bíróság tájékoztatása szerint az előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölé kísérlete miatt elítélt S. Dant kiutasították az országból, s 25 év után bocsátható feltételes szabadságra a leghamarabb.

S. Dan orvosként dolgozott Magyarországon; 2012-ben megismerkedett a később meggyilkolt nővel, akivel szerelmi kapcsolata alakult ki. Később szakítottak, amit a férfi nem vett tudomásul, folyamatosan kereste személyesen és telefonon is a nőt, hogy helyreállítsa a kapcsolatukat.

Balázs Attila / MTI

Mivel nem tudott belenyugodni a visszautasításba, ezért elhatározta, hogy leszámol az asszonnyal és annak férjével is. Egy korábban megvásárolt lőfegyverrel a házaspár lakóházának közelébe autózott, majd kerékpárral közelítette meg a házat, elrejtőzött és várakozott.

Ekkor a férj és a pár közös gyermekei is otthon voltak.  Mikor az asszony hazaért, a román orvos követni kezdte. Amikor a bejárati ajtónál utolérte, az asszony megijedt és bekiabált férjének segítségért. Ekkor a S. Dan előrántotta fegyverét és közvetlen közelről a nőt és a férjét is fejbe lőtte. 

Ezután a férfi kerékpárját berakta a gépkocsiba, majd Romániába menekült, ahol európai elfogatóparancs alapján másnap a rendőrök elfogták és 2019 szeptemberében átadták Magyarországnak.  A lövés következtében az asszony olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a férje életben maradt, azonban maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik