Belföld

Négy év nyolc hónapot kapott a férfi, aki elvonszolt, majd meg akart erőszakolni egy nőt Miskolcon

Négy év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly májusban meg akart erőszakolni egy nőt az egyik miskolci buszmegálló mögötti füves területen.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint a férfi hátulról megragadta a nőt, majd a buszmegálló mögötti füves területre húzta. A nő aktívan védekezett, ezért dulakodás alakult ki közte és a támadója között, aki végül leszorította a földre.

A terhelt ezt követően eltávolította az áldozata alsó ruházatát, és letolta magáról a nadrágját, majd ráfeküdt az áldozatára, hogy közösüljön vele. A férfi csak akkor hagyott fel a cselekményével, amikor néhány járókelő meghallotta a nő segélykiáltásit, és a helyszínre rohant. A támadó ekkor felhagyott a tettével, és elfutott.

Kapcsolódó
Súlyosabb büntetést kértek a volt katonára, aki meg akart erőszakolni egy terhes nőt Miskolcon
A volt szakaszvezető tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy rosszul lett és ráesett a nő.

A nő a dulakodás következtében a térdén és a tenyerén nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett. A bíróság 4 év 8 hónap letöltendőre ítélte a férfit. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott személyiségzavarát, büntetlen előéletét, fiatal felnőtt korát, s kisebb nyomatékkal az időmúlást.

Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bűncselekmény útonálló jellegét, és hogy a terhelt próbára bocsátás hatálya alatt követte azt el. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik