Belföld

Súlyosabb büntetést kértek a volt katonára, aki meg akart erőszakolni egy terhes nőt Miskolcon

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a volt katonára, akit hat év börtönre ítéltek elsőfokon azért, mert meg akart erőszakolni egy várandós nőt Miskolcon.

A férfi tavaly január elején határozott idejű önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szolgálati jogviszonyt létesített a Magyar Honvédséggel, majd Miskolcon szolgált szakaszvezetőként. Az ominózus júniusi napon a terhessége 23. hetében járó nő a munkahelyéről tartott hazafelé Miskolcon, a 20-as számú autóbusszal.

A nő a buszról a Népkert megállóhelyen leszállt, majd a Görgey Artúr utcát a Perczel Mór utcával összekötő Kálvária lépcsősoron indult tovább. A férfi követni kezdte a nőt, aki a lépcsőn megállt, mert állapotánál fogva kifáradt és meg kellett pihennie.

Ekkor mögé lépett a férfi  és hátulról átölelte a nőt, majd lehúzta a földre és a nyakánál fogva fojtogatni kezdte, hogy ne tudjon segítséget hívni. Ennek ellenére a nő hangosan segítségért kezdett kiabálni. Ezt hallva a férfi elkezdte a földön fekvő nőt a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig avart tömött a szájába, hogy elcsendesítse. A nő ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, a támadója ekkor elengedte a nő fejét és a száját, majd a nő mellkasára ült és elkezdte levenni annak ruháját.

A nő folyamatosan ellenállt, kiabált, könyörgött a támadójának, hogy hagyja békén, mert terhes, illetve segítséget próbált kérni. A nyomozó ügyészség szerint a férfi szexuális cselekményt akart végezni az áldozatával, de a nőnek eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért a katona elmenekült a helyszínről. Az önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető jogviszonyát az elkövetéstől számított három napon belül megszüntették.

A férfi már az előkészítő ülésen vitatta a vádirati tényállást, nyilatkozata szerint nem volt semmilyen előre kitervelt szándéka, és nem fojtogatta, nem akarta levetkőztetni a nőt és nem is ült rá a mellkasára.

Azt állította, hogy csak útbaigazítást akart kérni a nőtől, de rosszul lett, elvesztette az egyensúlyát és nekiesett a nőnek. Elmondása szerint ekkor fel akarta segíteni a terhes nőt a földről, ő azonban pánikba esett és segítségért kiáltott. A nőt pedig csak addig akarta a földön tartani, amíg egy járókelő elhagyja a helyszínt. A volt szakaszvezető hat év börtönt kapott szexuális erőszak bűntette miatt elsőfokon.

A katonai ügyész  súlyosabb, fegyház fokozatban végrehajtandó felemelt tartamú szabadságvesztésért illetve hosszabb időtartamú mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett. Az elkövető és védője enyhítésért fellebbezett. Úgy tudjuk, hogy a volt katona már jelezte a bíróság felé, hogy az egészségének a megóvása érdekében, megfelel neki a fegyház.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, és súlyosabb büntetés kiszabását, valamint a védelmi fellebbezések elutasítását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik