Belföld

Vallott a csepeli gyilkos, aki újságpapírt és szatyordarabokat nyomott le az áldozata torkán

police.hu
police.hu

Kedden az előkészítő üléssel megkezdődött annak a  különös kegyetlen emberöléssel vádolt 36 éves férfinak a pere, aki 2021 októberében agyonverte az  ismerősét egy csepeli parkban, miközben a társa végignézte a bántalmazást.

A vádirat szerint a férfi és 48 éves társa hajléktalanként élt Csepelen az éjszakát a Görgey Artúr téren lévő parkban töltötték egy szintén hajléktalan férfiismerősük társaságában, aki aznap jött ki a kórházból, ahol csípőlapát törés miatt kezelték.

Késő éjszaka a 36 éves férfi felébredt és “indulatba jött”, mert azt látta, hogy a sértett az akkor még alvó 48 éves férfi zsebébe nyúlt. A dühös férfi testszerte kitartóan és jelentős szenvedést okozva bántalmazni kezdte a kórházi kezelés után védekezésre képtelen ismerősét, és végül műanyag szatyrot és újságpapír darabokat tömött le a torkán.

A férfi a verést egy kis időre ugyan abbahagyta, amikor észlelte, hogy egy járókelő meglátta, később azonban folytatta, majd elment a helyszínről. Társa végignézte az egészet, érdemben nem avatkozott be, s még csak segítséget sem próbált hívni. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

Az ügy másik vádlottja végignézte a ,brutális verést, de érdemben nem próbálta megakadályozni azt, csak szóban kérte a társát arra, hogy hagyja abba a cselekményét, ténylegesen azonban nem avatkozott közbe.

Az elsőrendű vádlott a nyomozati szakban azt mondta, hogy dühös volt az ismerősére, amiért cigit akart venni az alvó társa zsebéből. Azt állította, hogy nem akarta megölni, hanem csak azt akarta, hogy szenvedjen. Elmondása szerint szerint még élt a sértett, amikor otthagyta.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a terhelt részbeni beismerő vallomást tett a mai előkészítő ülésen, de mivel a vádlott társa a szabályszerű idézés ellenére sem jelent meg a bíróságon, ezért a bíróság elnapolta az ülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik