Belföld

Letartóztatták a salgótarjáni stadionba betörő fiatalt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Letartóztatta a Balassagyarmati Járásbíróság azt a 18 éves fiút, aki társaival betört a salgótarjáni stadionba és egy vállalkozó telephelyére is.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatalkorú gyanúsított a társaival befeszítette a stadionnál az ajtón lévő rácsot, majd az ajtót is benyomták. A több szintes főépületben a falakból kiszaggatták az elektromos vezetékeket, valamint 27 darab csaptelepet, egy routert, mozgásérzékelő lámpákat, rácsokat, csatornafedeleket és több méternyi lefolyócsatornát zsákmányoltak, közben több tárgyat is megrongáltak.

A melléképületbe ugyanígy jutottak be, onnan további nagy mennyiségű kábelt, a pálya öntözéséhez szükséges kellékeket, tartóállványt, körülbelül 500 méternyi tömlőt, kéziszerszámokat loptak el.

A fiú egyik társával július végén egy helyi vállalkozó telephelyére is betört, onnan egy benzinmotoros fűkaszát, akkumulátoros fúrógépeket, flexet, fűrészeket, rezgőcsiszolót és 30 méternyi réz hegesztő kábelt emeltek el. A lopásokkal közel kétmilliós, a rongálásokkal pedig további két és félmilliós kárt okoztak a sértetteknek.

A fiatal fiú ellen több büntetőeljárás is folyamatban van, és elfogatóparancs útján fogták el ebben az ügyben. Elfogásakor az őt igazoltató rendőröknek álnéven mutatkozott be, így próbált kibújni a felelősségre vonás alól.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a 18 éves fiút, az ügyészség pedig szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a letartóztatását. A bíróság egyetértett az ügyészséggel, és letartóztatta a fiatalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik