Belföld

Hat évvel enyhébb büntetést kapott a csecsemőjét megfojtó és kukába dobó bábonymegyeri nő

police.hu
police.hu

Hat évvel enyhébb büntetést kapott jogerősen az a 28 éve bábonymegyeri nő, aki tavaly októberben megfojtotta, majd kukába dobta az újszülött kisfiát.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla az enyhítő körülmények túlsúlya miatt túl súlyosnak találta a nő 16 éves fegyházbüntetését, ezért 10 év szabadságvesztésre enyhítette azt.

A nőnek két gyermeke született a korábbi kapcsolatából, majd a három évvel ezelőtt kötött házasságában még egy gyermeknek adott életet. A három gyermeket nevelő házaspár nem tervezett újabb jövevényt, de nem is védekeztek. A nő tavaly újra teherbe esett, de ezt letagadta a családja és a környezete előtt.

Kapcsolódó
Tizenhat év fegyházat kapott a csecsemőjét megfojtó és kukába dobó bábonymegyeri nő
Felmentésért fellebbezett a terhesség alatti pszichózisra hivatkozó nő.

Az ominózus délután a fiatalasszony a családja által korábban lakott ingatlan udvarán egy egészséges, kifejlett fiú gyermeknek adott életet. A szülést követően a nő nem látta el a picit, hanem egy nadrágot tekert a nyakára és megfojtotta vele. Ezt követően egy törölközőbe csavarta és szemeteszsákba helyezte a baba holttestét, melyet az ingatlan udvarán rejtett el. Értesüléseink szerint a nő tagadta a bűnösségét és terhesség alatti pszichózisra hivatkozott a nyomozati szakban.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék 16 év fegyházra ítélte a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, az asszony és védője azonban elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

A táblabíróság az enyhítő körülmények túlsúlyára figyelemmel eltúlzottan súlyosnak találta a büntetést és mivel álláspontjuk szerint a bírói gyakorlatnak sem felelt meg, ezért 16-ról 10 év szabadságvesztésre enyhítették a nő büntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik