Belföld

Jogerősen is 16 évet kaphat az újszülött kisfiát megfojtó bábonymegyeri nő

police.hu
police.hu

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a 27 éves bábonymegyeri nő, aki aki tavaly októberben megfojtotta a csecsemőjét, majd kidobta a kukába. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a nő korábbi 16 éves fegyházbüntetését.

A nő a házastársával, három kiskorú gyermekével, szüleivel és testvérével élt közös háztartásban. Eltitkolta a terhességét előlük, majd tavaly októberben a családja által korábban lakott ingatlan udvarán egészséges, kifejlett fiú gyermeknek adott életet.

A szülést követően egy ruhadarabot tekert a pici nyakára, majd azzal megfojtotta. Ezt követően a nő egy törölközőbe csavarta a holttestet, majd egy szemeteszsákba helyezte, a holttestet tartalmazó zsákot pedig az udvaron lévő faházban elrejtette, majd bezárta. Értesüléseink szerint a nő tagadta a bűnösségét és terhesség alatti pszichózisra hivatkozott a nyomozati szakban.

A bíróság 16 év fegyházra ítélte a nőt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. A védelem felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik