Belföld

Orbán Viktor stratégiailag kiemelt jelentőségűnek minősítette a Bognár-Vin felszámolását

police.hu
police.hu
Akasztó a bűnügyi hírekből átkerült a Magyar Közlönybe. A rendelet már hatályba is lépett.

Megjelent a Magyar Közlönyben egy rendelet a Bognár-Vin Borászati és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (felszámolás alatt) és a Miracle Next Kft. (csődeljárás alatt) egységesített eljárásrend szerinti megszüntetéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről. Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett jogszabály hatályba is lépett.

A kormány az akasztói székhelyű cégek, így

  • a Bognár-Vin Kft. felszámolási eljárását,
  • a Miracle Next Kft. csődeljárását

stratégiailag kiemelt jelentőségűvé minősítette. A két cégről  megállapította, hogy így – miután stratégiailag kiemelt jelentőségű felszámolási és csődeljárásban adósként érintett gazdálkodó szervezetekké minősítette – azoknál már alkalmazni kell a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény 65–67. §-át.

Megnéztük, a hivatkozott jogszabály alapján a két cégre éppen azért vonatkoznak mostantól az  eltérő rendelkezések, mert a kormány úgy ítélte meg, hogy adósságaik rendezéséhez, hitelezőikkel való megegyezéséhez nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik.

A Bognár-Vin Kft. (illetve az Ital Magyarország Kft.) ügyeiről korábban több cikkben is írtunk, legutóbb akkor, amikor őrizetbe vették a több borászatot is megkárosító akasztói testvérpárt.

Azzal gyanúsítják őket, hogy az elmúlt években az ügyvezetésük alatt álló két különböző Kft. több gazdasági társaságtól, illetve magánszemélyektől is italokat – elsősorban borokat – rendelt úgy, hogy cégük fizetésképtelen volt. A két férfi tisztában volt azzal, hogy vállalkozásuk anyagi helyzete nem teszi lehetővé a számlák kiegyenlítését, és azokat később sem tudják kifizetni, azonban erről nem tájékoztatták beszállítóikat a szerződés megkötésekor. A megrendelt termékeket átvették, a számlákat befogadták, az árut pedig továbbértékesítették.  Az italok árát csak kis részben fizették ki, majd üzleti partnereiket azzal hitegették, hogy a későbbiekben kiegyenlítik a számlákat, azonban a fennmaradó tartozásokat a mai napig sem rendezték a sértettek felé.

( Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

A bíró szabadlábra helyezte ugyan őket, ám a többrendbeli (600 milliós kárt okozó) csalás gyanúsítását, az ingóságok, ingaltanok lefoglalását fenntartotta.

Kapcsolódó
Árverezik a Bognár-cégek vagyonát: 40 milliós Audi, 882 ezer liter bor, több száz üveg Ági Szörp
Csalás bűntette miatt nyomoz a Baranya vármegyei rendőrség az Ital Magyarország Kft. bedőlése kapcsán, közben pedig bebukott egy újabb családi cég, az Ági szörpöket gyártó vállalkozás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik