Belföld

Lelőtt jeladós farkas: Letartóztatták a két vadászt, egyikük a 9 éves elkövető apja

police.hu
police.hu

Letartóztatták azt a két szabolcsi vadászt, akiket TEK-esek segítségével fogtak el szerda hajnalban az április elején Hidasnémeti külterületén lelőtt jeladós svájci farkas ügyében.

Homa-Hajdu Eszter Júlia, a Miskolci Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte minkét gyanúsított letartóztatását harminc napra, de a végzés a védelmi fellebbezések miatt nem végleges.

Az ügyészség tájékoztatása szerint egyikük rábízta a másik gyanúsítottra a kilenc éves kisfiát, és odaadta neki a saját fegyverét, hogy menjenek el vadászni. A gyerek pedig lelőtte vele a farkast. Ezt követően betették az apa terepjárójába a farkas tetemét, majd levágták róla a jeladót és bedobták a Hernád folyóba.

Kapcsolódó
Az egyik őrizetbe vett vadász 9 éves kisfia lőtte le a jeladós svájci farkast
Megtagadta a vallomást a két vadász és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

A farkas április elején pusztult el, miután lelőtték Hidasnémeti külterületén. Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat vándorlását sokan követték, hiszen a rajta lévő nyomkövető eszköz folyamatosan jelezte, hogy a farkas éppen merre jár, hogy vajon hol talál új családra. Tegnap hajnalban TEK-esek segítségével fogtak el két szabolcsi vadászt.

A két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg a nyomozók, majd a kihallgatásokat követően bűnügyi őrizetbe vették őket. A két vadász megtagadta a vallomást és panaszt tett a gyanúsítás ellen, de ezt az ügyészség elutasította.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a két vadászt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik