Belföld

Az egyik őrizetbe vett vadász 9 éves kisfia lőtte le a jeladós svájci farkast

police.hu
police.hu

Nagy felháborodást keltett annak a svájci farkasnak a története, ami hazánkban pusztult el, miután április elején lelőtték Hidasnémeti külterületén.

Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat vándorlását sokan követték, hiszen a rajta lévő nyomkövető eszköz folyamatosan jelezte, hogy a farkas éppen merre jár, hogy vajon hol talál új családra. Tegnap hajnalban TEK-esek segítségével fogtak el két szabolcsi vadászt.

A két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg a nyomozók, majd a kihallgatásokat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Mostanra kiderült, hogy az egyikük kilenc éves gyermeke lőtte le a svájci farkast.

Kapcsolódó
TEK-esek segítségével csaptak le két szabolcsi vadászra a kilőtt jeladós svájci farkas ügyében
Levágták az elpusztított állatról a jeladót, és bedobták a Hernád folyóba. Őrizetbe vették a két gyanúsítottat.

Barkó Tamás, a Borsod Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy mindkét őrizetbe vett vadász megtagadta a vallomást és panaszt tett a gyanúsítás ellen. Ezt azonban az ügyészség elutasította.

Hozzátette még, hogy az apa rábízta a másik gyanúsítottra a kilenc éves kisfiát, és oda adta neki a saját fegyverét, hogy menjenek el vadászni. A gyerek pedig lelőtte vele a farkast. Ezt követően betették az apa terepjárójába a farkas tetemét, majd levágták róla a jeladót és bedobták a Hernád folyóba.

A két gyanúsított kényszerintézkedéséről várhatóan holnap döntenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik