Belföld

Elutasította az ügyészség Szalai Ádám panaszát a büntetőügyében

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Elutasította a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Szalai Ádámnak a tavaly decemberi verekedési ügyében tett panaszát.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a rendőrség a korábban közölt gyanúsítást súlyos testi sértés bűntett kísérletére módosította.

A gyanúsítás módosítása ellen a védő panaszt jelentett be azzal, hogy álláspontja szerint a gyanúsított jogos védelmi helyzetben cselekedett. Az illetékes kerületi ügyészség az ügyiratokat megvizsgálva megállapította, hogy a panasz nem alapos, mivel a nyomozás adatai alapján a súlyos testi sértés bűntette kísérletének gyanúja megalapozott

– mondta lapunknak az ügyész.

A focista tavaly december 29-én került konfliktusba egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk. Nem tudták, hogy ő Szalai Ádám testvére. A fiatal meglepődött, amikor visszautasították a kérését, és trágár hangnemben visszakérdezett: „Miért nem, te faszfej?!”

Kapcsolódó
Jogos védelemre hivatkozott a verekedésbe keveredett Szalai Ádám
A garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsított futballista azt mondta, hogy csak az öccsét féltette.

A hangoskodásra odament a labdarúgó, és a fiatalember elmondása szerint talppal mellkason rúgta, majd belerúgott akkor is, amikor már a földön feküdt.

Szalai a történtek után úgy nyilatkozott, hogy az öccsével volt egy találkozón, amikor azt látta, hogy négy nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni az öccsét, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt azonban cáfolta, hogy a földön fekvő férfiba is belerúgott.

Szalait garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg a történtek után, de a rendőrség június közepén súlyosított a minősítésen, és most már súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják a focistát. Szalaiék panaszt tettek a súlyosabb gyanúsítás miatt, de ezt elutasította az ügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik