Belföld

Azért kellett csökkenteni bizonyos tápszerek támogatását, hogy elérhetőek maradjanak

Négy tápszer esetén volt áremelkedés – ismertette a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a szóban forgó négy tápszerből hiány volt. A gyártók azt vállalták, hogyha ezek a tápszerek átkerülnek a legalacsonyabb, vagyis a 25 százalékos támogatási kategóriába, akkor az érintett termékek továbbra is elérhetők maradnak itthon.

Azzal álltunk szemben, hogy vagy megengedjük az áremelkedést, vagy nem lesznek elérhetőek ezek a tápszerek

– tette hozzá Gulyás Gergely, aki elismerte, meg kell vizsgálni, van-e mód arra, hogy magasabb támogatás legyen ezeken a tápszereken, és az állam így kompenzálja az áremelkedést.

Nagyjából a kormányinfóval egy időben adták át édesanyák egy közel hétezer szignót tartalmazó online petíciónak a kinyomtatott változatát a Belügyminisztériumnak. Az akciót egy érintett anyuka szervezte (és élőben közvetítette), vele készült anyagunk itt olvasható:

Kapcsolódó
„Mit is jelent valójában, hogy családbarátnak hirdeti magát a kormány?” – demonstrálnak a tápszertámogatás megvágása miatt
Petíciót indítottak és csütörtökön több száz oldalnyi aláírást visznek Pintér Sándornak szülők, akik a tápszerek állami támogatásának csökkentése ellen tiltakoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik