Belföld

Engedményt kapott a házi őrizetben lévő Fekete Dávid

A Győri Járásbíróságon csütörtökön reggel folytatódott Fekete Dávid ügye, akit több személy azzal vádol, hogy nagy összegű csalást követett el, valamint a közbizalom ellen is vétett.

A Blikk tudósítása szerint a tárgyalás egy férfi tanú kihallgatásával kezdődött, aki két vádpontban volt sértett. Állítása szerint egy S Mercedes márkájú gépjárművet bízott az énekesre, hogy adja el, valamint ő a párja annak a hölgynek, aki állítása szerint három részletben összesen 55 millió forint baráti kölcsönt adott Dávidnak, ezt azonban nem kapta vissza.

Később az említett hölgy is megjelent a bíróságon, és ügyvédi elfogultsági indítványt nyújtott be az egykori megasztáros védője, dr. Kaposi Gergely ellen. Elmondása szerint Kaposi annak az ügyvédnek az irodájánál töltötte gyakorlatát, akit a két sértett korábban felkért a képviseletükre, de egyébként azóta már leváltották. Elmondták, hogy amikor az ügyvéddel tárgyaltak, Kaposi többször jelen volt, mondván, hogy papírokat rendez.

Az ügyészség időt kért, hogy értékelje az indítványt, ami akár Kaposi kizárásával is járhat, főként mivel ezt maga a vádlott védője nem magától jelezte.

Ezután a két sértett szembesítése következett, vallomásuk ugyanis több pontban eltért egymástól, majd a Fekete Dávid által benyújtott videós bizonyítékokat mutatták be.

A Fekete Dávid védőügyvédje körüli fenntartások miatt a mai tárgyaláson a bizonyítási eljárást nem folytatták. Ezután Feketéék indítványának elbírálása következett, amiben azt kérvényezték, hogy egykori énekes szabadlábon védekezhessen a továbbiakban, ugyanis eddig házi őrizetben volt.

Az ügyészség ezt elutasította, de annyiban engedett a házi őrizet feltételein, hogy Dávid Győr közigazgatási területén szabadon mozoghasson, illetve bármikor elmehessen két kisfiáért, akik Lébényben élnek. A bíróság végül az ügyészség indítványát fogadta el.

Kapcsolódó
Fekete Dávid jelenleg két cégnél is marketingosztály-vezetőként dolgozik
A 322 millió forintos csalással vádolt egykori megasztáros két év után először adott interjút.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik