Szórakozás

Fekete Dávid jelenleg két cégnél is marketingosztály-vezetőként dolgozik

A 322 millió forintos csalással vádolt egykori megasztáros két év után először adott interjút.

Fekete Dávidot 2021-ben helyezték előzetes letartóztatásba, 14 hónapot volt börtönben. Az énekes két év után először a Fókusz stábjának adott interjút.

Mintha a halál és az élet között így félúton lennél. Ugye senki nem tud rólad, én se tudok szinte senkiről. Amikor egyedül voltam hatvan napig, hát, azt az érzést nem kívánom senkinek. Tényleg senkihez nem tudsz szólni, egyedül vagy, hat négyzetméter, megszűnt a pörgős világ, megszűnt az, amiben eddig voltál, és ott vagy magad, ez nagyon erős, igen

– mondta.

Az egykori megasztárostól időközben az ikreinek édesanyja is elvált. Mint mondta, nem számított rá, hogy a felesége beadja a válópert, amíg ő még a börtönben van. A válóperes tárgyaláson tudta meg azt is, hogy az egyik kisfia komolyan megsérült.

Következett a válóperes tárgyalásom, ott a volt feleségem elmondta, hogy az egyik kisfiam, ha jól tudom, a tetőtéri ablakból kizuhant. Négy napig intenzíven volt.

Az énekes a börtönben sokat olvasott, főként teológiai könyveket és a bibliát, emellett aktívan gyakorolta a vallást is. Tavaly júniusban kiengedték, jelenleg a családi lakásukban él, amit csak külön engedéllyel hagyhat el, a bokáján pedig nyomkövetőt kell viselnie. A gyerekei nála vannak a hétvégén, időnként pedig a hétköznapokon is.

Mint mondta, már munkát is talált: két cégnél marketingosztály-vezetőként dolgozik, négy napot home office-ban tölt, egyet pedig a dunaújvárosi irodájukban.

Fekete ellen az ügyészség nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más büntettek miatt emelt vádat. A riportban felelevenítették, hogy az énekes autókereskedése 2017-ig sikeresen működött, ezután viszont kölcsönökre szorult. A 21 vádpont szerint magánszemélyeket, cégeket és bankokat csapott be, illetve megvezette a feleségét, akinek a nevére komolyabb összegű kölcsönt vett fel. A gyanú szerint amikor már nem tudta fizetni a tartozásokat, a cégét 30 ezer forintért átruházta egy rákos beteg személynek, akiről pontosan tudta, hogy végstádiumban van. Emiatt okirathamisítással is gyanúsítják, hiszen az illetőnek a betegsége miatt sem lehetősége, sem pedig szándéka nem volt a cég üzemeltetésére, valódi cégvezetővé nem válhatott. Az ügyészség szerint a teljes elkövetési érték és az okozott kár együtt meghaladja a 322 millió forintot.

Fekete az első tárgyaláson ártatlannak vallotta magát, a jövőhéten újabb, hosszabb vallomást tervez tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik