Belföld

„Én vártam azt, hogy mikor hal meg a Máté” – mondta vallomásában a halálra éheztetett csepregi kisfiú anyja

police.hu
police.hu

Sajnálja, hogy tűrte, hogy a felesége halálra éheztesse és verje a kisfiukat – ezt mondta vallomásában a tavaly februárban meghalt két és fél éves csepregi kisfiú apja.

Az ügy tárgyalása csütörtök délelőtt kezdődött. Az RTL Híradó tudósításában emlékeztet, a gyerek többször ruha nélkül feküdt a földön. Végül tüdőgyulladást kapott, de nem vitték orvoshoz, és tavaly februárban meghalt. Az anya, aki éppen hatodik gyermekével volt várandós, megpróbálta újraéleszteni az akkor már órák óta halott fiát.

A szülőknek a most kezdődött tárgyaláson különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell felelniük. A nő nem mondott semmit, később visszavont vallomását a bíró olvasta fel.

Igazából nekem a számon többször kijött, hogy bárcsak meghalna. Én vártam azt, hogy mikor hal meg a Máté, én ezt többször is mondtam a férjemnek, konkrétan azt mondtam, hogy bárcsak halna már meg. Ezekre a kijelentéseimre a férjem nem mondott semmit. Amikor a Máté meghalt, fájdalmat éreztem

– fogalmazott.

Az asszony később már azt állította, csak mérgében mondott ilyet, mert nem tudott megfelelni a gyermekének. Az apa azonban másképp látta. Az ő szavait is a bíró tolmácsolta:

Hibásnak érzem magam én is, a Máténak azért kellett meghalnia, mert el lett hanyagolva, bántva lett és legfőképpen nem kapott elég ételt. Sajnálom, hogy én ezt engedtem és eltűrtem a feleségemnek, csúnya ezt kimondani, de a feleségem halálra éheztette és verte a Mátét. Ez tudom, hogy szörnyen hangzik, de megromlott a viszonyom a feleségemmel és el szeretnék válni tőle.

Azzal is vádolják a szülőket, hogy csak a legkisebb gyermeküket látták el gondosan, a négy idősebbet elhanyagolták. Ebből a külvilág azonban semmit nem vett észre.

A bíróságon megmutatták a gyerekszobában készült fotókat. A padlón kosz és szemét, de a fal is össze van kenve. A tragédia előtt körülbelül egy hónappal a családsegítő munkatársai jártak a családi házban, de arra az alkalomra a szülők külön készültek, kitakarítottak és kifestettek. A szakemberek tanúvallomásukban azt mondták, így nem tűnt fel nekik semmi.

A tárgyalás ősszel folytatódik, tanúk és szakértők meghallgatásával.

Kapcsolódó
Nyolc kiló volt a két és fél éves csepregi kisfiú, amikor meghalt – vallottak a szülők
Életfogytiglant kaphatnak a minősített emberöléssel vádolt többgyermekes huszonéves szülők, akiknek újabb gyermekük született az eljárás alatt. Csak erős idegzetűeknek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik