Belföld

Enyhébb büntetést kapott a lúgos orvos rajongója, aki életveszélyesen megfenyegette az ügyészt

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

Enyhébb büntetést kapott jogerősen az a férfi, aki megöléssel fenyegetett egy magas pozícióban lévő katonai ügyészt. Értesüléseink szerint – amelyet a Fővárosi Ítélőtábla is megerősített – a férfi a korábbi másfél év felfüggesztett szabadságvesztés helyett hat hónap felfüggesztettet kapott.

Megkeresésünkre az ítélőtáblán közölték, hogy a terheltet hat hónap börtönre ítélték, de a büntetését egy év próbaidőre felfüggesztették. A terhelt a távoltartás ideje alatt, és azt követően sem lépett kapcsolatba az ügyésszel, ezért mellőzték a pártfogó felügyeletét.

Úgy tudjuk, hogy a férfi a lúgos orvosként elhíresült B. Krisztián (kiemelt képünkön) nagy rajongója lehet, ugyanis azt szerette volna elérni, hogy a jogerősen 11 évre ítélt volt kórházigazgatót engedjék ki a börtönből, hogy orvosként tovább dolgozhasson.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója még 2013-ban támadta meg otthonában maró lúggal volt barátnőjét, Renner Erikát. B. Krisztiánt jogerősen 11 év szabadságvesztésre ítélték, és örökre eltiltották az orvosi foglalkozástól. Emellett 25 millió forintos kártérítésre is kötelezték, amiért megsértette a volt párja testi épséghez és egészséghez fűződő jogát.

Miközben zajlott az eljárás, akadt az orvosnak egy szimpatizánsa is, aki értesüléseink szerint különböző beadványokkal kezdte bombázni az ügyben eljáró bírókat és ügyészeket.

2020 őszétől küldött nekünk beadványokat. Olyanokat írt, hogy koholt bizonyítékok alapján ítélték el az orvost, szabadon kell bocsátani és vissza kell helyezni az állásába. 2021 júniusában életveszélyesen megfenyegetett. Felhívott az ügyészség központi számán és közölte velem, hogy egy becstelen állat vagyok és ki fog nyírni, ha nem teljesítjük a követelését, azaz indítsunk perújítási eljárást és mentessük fel az orvost

– mondta lapunknak korábban a megfenyegetett ügyész. Ezt követően indult büntetőeljárás a terhelttel szemben. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség tavaly júliusban emelt vádat az ügyben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt.

A Fővárosi Törvényszék 1 év 6 hónap börtönre ítélte tavaly év végén elsőfokon a férfit, de a büntetését három év próbaidőre felfüggesztették. Emellett eltiltották attól, hogy bármilyen kapcsolatot létesítsen a sértett ügyésszel.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a terhelt büntetlen előéletét, és azt, hogy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, továbbá azt is, hogy a cselekmény elkövetésekor az elmeállapota korlátozta abban, hogy felmérje tette súlyát. Miután a férfi felmentésért, az ügyészség pedig hosszabb tartamú felfüggesztett szabadságvesztésért fellebbezett, így a Fővárosi Ítélőtáblára került az ügy.

A táblabíróság másfél év felfüggesztettről fél év felfüggesztettre enyhítette az elkövető büntetését, akinek a jogerős ítélet értelmében pártfogóhoz sem kell járnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik