Belföld

Jogerős ítéletet hoztak a lúgos orvos ügyében

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet, Bene Krisztiánnak 15 napja lesz arra, hogy 25 millió forintot fizessen Renner Erikának, de neki kell állnia a közel 500 ezer forintos perköltséget és a 2 millió forintos fellebbezési illetéket is – írja a Telex.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója 2013-ban támadta meg otthonában Renner Erikát, és maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét és környékét. Bene Krisztiánt jogerősen 11 év szabadságvesztésre ítélték, és bár a büntetőeljárásban az áldozatot többször is megvizsgálták, a kártérítési perben a bíró hét évvel a támadás után azt kérte Renner Erikától, hogy újra vesse alá magát nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak. Ezek megerősítették, hogy az áldozat a sérülései miatt sosem lesz képes teljes értékű életet élni, ráadásul az eljárás során újabb traumák érték.

Bene Krisztián a kártérítési ügyben fellebbezések sorát nyújtotta be, volt, hogy életvezetési tanácsokat adott az áldozatnak, és egy olyan, két-háromezer forintért beszerezhető „szilikon női vizelési eszköz” leírását és fotóját csatolta, amely szerinte „teljes mértékben kiküszöböli” a nő vizeletürítési problémáját. A lúgos orvosként hírhedté vált férfi közben a vagyonát is megpróbálta eltüntetni, hogy megússza a kártérítést, májusban ezért a végrehajtók lefoglalták a több száz négyzetméteres családi házát és az ingóságait.

„Nyolc és fél év után nem nekem kellett megint bizonygatni, hogy ez tényleg megtörtént velem. Nyolc és fél év után végre valaki leírta az igazságot” – reagált a Telexnek a jogerős ítélet hírére Renner Erika, aki a sírástól sokáig alig tudott megszólalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik