A következő élő közvetítés része Orbán: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a családokat, a nyugdíjasokat

Erről volt szó Orbán pénteki interjújában

Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI
Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Nyolc óra körül véget ért Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli interjúja. Ebben az alábbi főbb témák merültek fel:

  • A jövő évi költségvetés keddi benyújtásáról azt mondta, az a  „ védelem költségvetése”, Brüsszel azonban megszorításokat akar, és Tönkre akarja tenni az országot, a családokat és a nyugdíjasokat.
  • Annak kapcsán, hogy csütörtökön az Európai Parlament megszavazta az állasfoglalását, mely szerint Magyarország alkalmatlan az Európai Unió soros elnökségére, úgy fogalmazott,  „ az nem az ő dolguk”.
  • Orbán szerint a Vatikán és Törökország kivételével Magyarország szövetségesei  „ellenünk vannak”, legfőképpen persze Brüsszel. Az orosz-ukrán háború kérdésében azonban végül szerinte Magyarországnak lesz igaza.
  • A törökországi elnökválasztás eredménye kapcsán arról beszélt, hogy Törökország hazánk kulcsfontosságú szövetségese. Szerinte ha nem Erdoğan, hanem a kihívója, Kemal Kılıçdaroğlu – szavai szerint „Soros György embere” nyerte volna az elnökválasztást, akkor a Törökországban tartózkodó menekültek már most elkezdenék megostromolni a magyar határt.
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik