Belföld

„Erre nincs mentség, szégyellem magam és bocsánatot kérek” – mondta a ludasi késelő

Két és fél évre enyhítette a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla annak a férfinek a büntetését, aki 2021 júliusában mellkason szúrta az ismerősét Ludason.

Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a táblabíróság azért enyhítette 3 és fél évről 2 és fél évre a férfi  büntetését, mert az elmebeli állapota súlyos fokban korlátozta beszámítási képességét. A férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

O. B. a cselekmény előtti napokban érkezett haza a németországi munkahelyéről. Ezalatt a testvére biztosított számára szállást a saját családi házában. Az ominózus napon strandolni volt a családtagjaival, majd az esti órákat a testvére lakásban italozással töltötték, s mindvégig velük tartott közös ismerősük, a későbbi áldozat is.

Az estére leittasodó O. B. ismeretlen okból felkapott egy konyhakést, és nagy erővel mellkason szúrta vele az ismerősét, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

O. B. az utolsó szó jogán azt mondta, hogy erre nincs mentség, szégyelli magát, és bocsánatot kért az áldozatától. A táblabíróság egy évvel enyhébb büntetést szabott ki rá az elmeállapota miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik