Belföld

Kilenc év fegyházat kapott az elijesztett kisbéri trafikrabló

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Kilenc év fegyházra és  tíz év fegyházra ítélte a Komáromi Járásbíróság azt a gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfit, aki késsel fenyegetőzve akarta kirabolni a kisbéri trafikot.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyész tudomásul vette a döntést, míg a vádlott és védője fellebbezett. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és fenntartotta a férfi letartóztatását, amit mindenki tudomásul vett.

A férfi március 31-én 6 óra 46 perckor bement a kisbéri dohányboltba és felszólította az eladót, hogy adja át neki a kasszában lévő pénzt. Elővett egy kést, megmutatta az eladónak, majd azzal fenyegette, hogy „ebből neked bajod lesz”. Az elkövető ezután eltette a kabátjába a kést.

Az eladó ekkor a kezébe vette a telefonját, és közölte az elkövetővel, hogy segítséget fog kérni. A rabló ettől megijedt, és elmenekült a boltból.

A férfi különös visszaesőnek minősül. Öt évvel ezelőtt 5 és fél év fegyházra ítélték felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt. Ebből két évvel ezelőtt szabadult feltételes kedvezménnyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik