Belföld

BKK: Újabb járatokra terjesztik ki az első ajtós felszállási rendet

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A 9-es autóbusz és a 72-es trolibusz teljes vonalára kiterjeszti május 27-től, szombattól az első ajtós felszállási rendet a BKK a hétvégi időszakra: ezentúl szombaton és munkaszüneti napokon a járművezetők felszálláskor ellenőrzik az utazási jogosultságok meglétét. Akinek nincs jegye vagy bérlete, a járművön vásárolhat vonaljegyet.

Ezek a járatok a legtöbb szakaszon már eddig is az első ajtós felszállási rend szerint közlekedtek hétvégén. Most szombattól azonban a hétvégi és a munkaszüneti napokon a belvárosi szakaszon (a 9-es busz esetében a Kálvin tér és a Jászai Mari tér, a 72-es trolibusz esetében Kálvin tér és a Arany János utca M között) is a járművezetők ellenőrzik felszálláskor a jegyek, bérlet, valamint az egyéb utazási jogosultságok meglétét.

– Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket – írta közleményében a BKK.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik