Belföld

Több mint egy tucatszor megszúrta 25 éves exét a józsefvárosi késelő, vádat emeltek ellene

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt Fővárosi Főügyészség azzal a negyven éves budapesti K. Zsolttal szemben, aki több mint egy tucatszor megszúrta a 25 éves volt barátnőjét 2021 szeptemberében egy józsefvárosi lakásban.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint nő 2020-ban kezdett járni a férfival, majd 2021 nyarán szakítani akart vele. A férfi ebbe nem nyugodott bele, ezért többször is megakadályozta a nőt abban, hogy elhagyja akkori közös,ferencvárosi  lakásukat, bezárta oda és erre az időre elvette tőle a mobiltelefonját.

A nő végül 2021 szeptemberében végleg elköltözött a férfitól egy józsefvárosi bérelt lakásba. A volt párja még ugyanabban a hónapban megjelent nála, féltékenységében egy kalapáccsal összetörte a nő televízióját és erőszakkal elvette tőle a mobilját. Jogosulatlanul belépett a telefonba – ismerve a feloldó kódot -, majd intim felvételt küldött el az exéről a nő több munkatársának.

Pár nappal később a férfi újra a VIII. kerületi lakáshoz ment és megvárta, amíg a nő hazaérkezik. Amikor a fiatal kinyitotta a bejárati ajtót, a férfi szidalmazni, rángatni kezdte őt, majd a függőfolyosón a földre lökte és a kulcstartóján tartott késével szurkálni kezdte.

ugyeszseg.hu

A dulakodás zaját és az áldozat segélykiáltásait meghallva az egyik szomszéd egy ismerősével kiment a folyosóra, és figyelmeztette a támadót, hogy hívják a rendőröket, de ő ennek ellenére is folytatta a bántalmazást.

A lányt végül a szomszéd férfi berántotta a saját lakásába. A biztonsági rácson keresztül a férfi még kétszer megszúrta a nőt, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrök rövid időn belül, IX. kerületi bérelt lakásánál fogták el a férfit, aki a saját magát is megsebesítette a késével. A nőt több mint egy tucat szúrt sérülés érte, amelyek közül több életveszélyes volt. Életét csak az időben érkezett és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség letöltendőt kért a letartóztatásban lévő férfire,  emberölés kísérlete,  személyi szabadság megsértése, rongálás és más bűncselekmények miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik