Belföld

Húsz évre enyhítették VV Fanni gyilkosának a büntetését

ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU
ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU

Megúszta az életfogytiglant a VV Fanni gyilkosa. A Fővárosi Ítélőtábla ugyanis húsz év szabadságvesztésre enyhítette B. László büntetését másodfokon. A férfi a büntetés kétharmadának a kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

B. László anyagi helyzete pazarló életmódja miatt 2017 őszére kritikussá vált. A férfi megpróbált rövid úton pénzhez jutni, barátaitól, ismerőseitől is próbált pénzt kölcsönkérni, de nem járt sikerrel.

A férfi tudomást szerzett arról, hogy a Fanni luxus prostituáltként dolgozik, és a lakásában tartott széfben tartja a megtakarított pénzét. B. László elhatározta, hogy akár erőszakos úton is pénzt szerez tőle.

A cselekmény napján felkereste Fanni szexuális szolgáltatások hirdetésére használt adatlapját, és onnan megtudta annak prostitúciós tevékenységhez is használt telefonszámát. B. László a délután folyamán beszélt Fannivall, a személyes találkozásra azonban csak este kerülhetett sor, ezért a lány lakása közelében várakozott. A várakozás ideje alatt a férfi a „bódító szer, bódító szerek” kifejezésekre keresett rá saját mobiltelefonján.

B. László az esti órákban tudott ismét beszélni a lánnyal, aki ekkor a kapukód megadásával beengedte a házba, és a lakásába. A férfi olyan módon bántalmazta a lányt, hogy az meghalt.

BERECZ VALTER / 24.HU

Miután szembesült a tettével, elhatározta, hogy azt a látszatot fogja kelteni, hogy a lány elutazott. Magához vette Fanni személyi okmányait, néhány ruhadarabját, és azokat egy szürke színű gurulós bőröndbe pakolta, majd a lány lakáskulcsát is magához vette.

Ezt követően a holttesttel együtt berakta a mélygarázsban lévő  bérelt kocsiba. Az épülettől a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz hajtott, az áldozat holttestét a magával hozott kötéllel összekötözte, majd a testet a kocsi csomagtartójába tette.

Ezt követően járművébe felvett egy Telekocsi szolgáltatás keretében hozzá bejelentkezett személyt és vele együtt az M7 autópályán Siófokra utazott. Utasa kiszállása után a bérelt lakására hajtott, felvitte a bőröndöket, a holttestet pedig a csomagtartóban hagyta.

Másnap reggel B. László a bérautó leadását megelőzően meg kívánt szabadulni az autó csomagtartójában elrejtett holttesttől, Szalkszentmártonra a régi kompátkelőhöz hajtott és a Dunába dobta Fanni testét. A  férfi  ezen a napon a délutáni órákban rövid időre visszatért az áldozata lakásába. Az ezt követő napon pedig ismeretlen helyszínen eldobta a lány dolgait. A férfit életfogytiglanra ítélték első fokon azzal, hogy 25 év után bocsátható szabadlábra feltételesen.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A Blikk azt írja, hogy a férfi megúszta az életfogytiglant, és húsz évet kapott másodfokon.

Kapcsolódó
B. László: Tagadom a vádat, és kérem vissza a csontnyelű késemet! – utoljára szólhatott VV Fanni feltételezett gyilkosa
Az utolsó szó jogán beszélhetett a tárgyaláson a vádlott, aki szerint a vádirat téves, a nyomozás pedig felszínes volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik